Perníkové tiramisu
Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.
Potrebujeme:
- 250 g syr mascarpone
- 150 ml smotana na šľahanie
- 1 PL perníkové korenie
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 3 ks vajce
- 350 g medovníky alebo perník na strúhanie
- kakao na posypanie
Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka si vyšľaháme s cukrami a perníkovým korením. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a postupne do nej pridávame mascarpone. Túto zmes pridáme k žĺtkovej zmesi. Premiešame.
Bielka vyšľaháme do tuha a pridáme do celej zmesi. Veľmi zľahka premiešame.
Medovníčky alebo perník si pomelieme a vrstvíme v pohári striedavo s krémom. Môžete pokvapkať amarettom.
Vrch posypeme kakaom a ozdobíme trochou postrúhaného medovníka.