Šalát Coleslaw
Jednoduchý šalát, ktorý Vám výborne padne napríklad k mäsitým jedlám. Šalát Coleslaw podávame ako prílohu k jedlám alebo k pečivu.
Potrebujeme:
- 200 g mrkva
- 1 ks cibuľa
- 500 g biela kapusta
- 1 PL soľ
- 1/4 malý zeler
- 1 štipka mleté korenie
- 200 g majonéza
- 100 ml smotana na šľahanie
- 2 PL cukor
- ocot
Kapustu nastrúhame na malé pásiky. Posypeme soľou a asi 30 minút stláčame, aby pustila šťavu. Tekutinu zlejeme. Mrkvu nahrubo nastrúhame, zeler a cibuľu najemno.
Smotanu zmiešame s majonézou, cukrom. Vylejeme na zeleninu. Dochutíme octom, soľou, korením.
Necháme odpočinúť v chlade, najlepšie podávať na druhý deň.
Pred podávaním premiešame.