Mrkvová torta s mascarpone krémom

PripravaVarenie - pecenie

Skúste tortu na zdravší spôsob. Mrkvová torta s mascarpone krémom je veľmi chutná torta s lahodným krémom.

Potrebujeme:

  • 200 g polohrubá múka
  • 150 g trstinový cukor
  • 1 PL prášok do pečiva
  • 2 ks vajce
  • 90 ml olej
  • 1 ČL mletá škorica
  • 60 ml šťava z pomaranča
  • 450 g mrkva
  • kôra z 1 pomaranča
  • 50 g brusnice
  • 50 g hrozienka
  •  

    Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 3 PL práškový cukor
  • 2 PL maslo

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 98 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

V prvej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, cukor, škoricu.
Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtka zmiešame s olejom, šťavou s pomaranča. Postupne zamiešavame suchú zmes z prvej misky.
Do cesta zľahka pridáme sneh z bielkov.
Mrkvu nastrúhame na hrubšie, a taktiež pridáme do zmesi spolu s hrozienkami, kôrou z pomaranča a brusnicami.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, cesto rozotrieme rovnomerne a pečieme pri 180°C asi 40 minút.
Krém:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame mascarpone.
Krém vrstvíme na vychladené a upečené cesto.
Vrch ozdobíme kôrou z pomaranča alebo citróna.