Mrkvová torta s mascarpone krémom
Skúste tortu na zdravší spôsob. Mrkvová torta s mascarpone krémom je veľmi chutná torta s lahodným krémom.
Potrebujeme:
- 200 g polohrubá múka
- 150 g trstinový cukor
- 1 PL prášok do pečiva
- 2 ks vajce
- 90 ml olej
- 1 ČL mletá škorica
- 60 ml šťava z pomaranča
- 450 g mrkva
- kôra z 1 pomaranča
- 50 g brusnice
- 50 g hrozienka
-
Krém:
- 250 g mascarpone
- 3 PL práškový cukor
- 2 PL maslo
Postup
- autor: Helenka
V prvej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, cukor, škoricu.
Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtka zmiešame s olejom, šťavou s pomaranča. Postupne zamiešavame suchú zmes z prvej misky.
Do cesta zľahka pridáme sneh z bielkov.
Mrkvu nastrúhame na hrubšie, a taktiež pridáme do zmesi spolu s hrozienkami, kôrou z pomaranča a brusnicami.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, cesto rozotrieme rovnomerne a pečieme pri 180°C asi 40 minút.
Krém:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame mascarpone.
Krém vrstvíme na vychladené a upečené cesto.
Vrch ozdobíme kôrou z pomaranča alebo citróna.