Lasagne pre začiatočníka

PripravaVarenie - pecenie

Ak ste začiatočník mali by ste vedieť že lasagne sú jedlo s ktorým sa treba dlho "hrať" a preto tu je ten najrýchlejší recept

Na 5 porcií potrebujeme:

  • 500 g mleté maso
  • 1 bal cestoviny "lasagne"
  • 3 ks šampióny
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks žltá paprika
  • 1 bal paradajkové pyré
  • 1 ks cibuľa
  • 2 PL olej
  • 1 štipka gulášové korenie
  • 1 ks červená paprika mletá sladká
  • 1 štipka soľ
  • 1 štipka mleté čierne korenie
  • 300 g syr

Hodnotenie: 0 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Pripravíme si klasickú "bolóňsku" omáčku: na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku do zlatista, pridáme mleté maso (vymiešané s červenou paprikou, gulášovým korením, čiernym mletým korenim, soľou) jemne opražíme kým nie je "sivé". Potom zalejeme vodou a zakryjeme -necháme dusiť do makka. Vo vacsom hrnci zohrejeme vodu so solou a olejom nahádžeme lasagne tak aby sa na seba nelepili a celý čas ich oddelujemeaby sa o seba nepolepili. Keď sú makké vyberieme necháme vychladnúť. Do uduseného mletého masa nalejeme paradajkové pyré, trochu vody a necháme trochu prevreť. Nakrájame si šampinony a papriku na malé kúsky, nastrúhame syr. Maso s omáčkou stiahneme z platne a necháme chladnúť. Pripravíme si misu ktorú natrieme maslom/olivovým olejom iba trochu po stranách a na spodku. začneme ukladať lasagne na tie dáme za dve naberačky omáčky s masom, zas poukladáme lasagne(tak aby sme zakryli vrstvu) nahádžeme syr a zeleninu, na to zas lasagne a to robíme dokým sa nám neminú ingrediencie/priestor v mise. Na 5minúte predhrejeme rúru a šupneme to tam na 180° /ale ja mám ruskú rúru pečie jak šialená takže je to individuálne/ jednoducho to tam nenecháme kým na vrchu nevznikne pekná korka a ked zapichneme do stredu nož a vyberieme čepel musí ostať čistá. Tak dúfam že vám nezhorí,

DOBRÚ CHUŤ