Čokoládovo-orechová torta
Výborná čokoládovo-orechová torta pre čokoholikov, ktorú si zamilujete.
Na 12 porcií potrebujeme:
- 5 ks vajce
- 370 g práškový cukor
- 12 PL voda
- 120 g mleté orechy
- 250 g polohrubá múka
- 1 bal prášok do pečiva
- 1,5 bal puding
-
Krém
- 2 PL kakao
- 3,5 dl mlieko
- 5 PL kryštálový cukor
- 125 g maslo
- 100 g čokoláda na varenie
-
Poleva
- 10 g stužený tuk
- 20 g mandle
Postup
- autor: Gabriela_23
1. CESTO:
Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka zmiešame s preosiatym cukrom dohladka. Pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, orechy a vyšľahaný sneh. Pečieme na 190°C približne 50 minút. Po upečení korpus prekrojíme a polejeme rumom vymiešaným s cukrom.
2. KRÉM:
Zmiešame puding, kakao a cukor s mliekom. Varíme do zhustnutia. Do horúceho krému pridáme maslo a zmixujeme dohladka. Korpus plníme vychladnutým krémom.
3. POLEVA:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a polejeme ňou tortu.
4. OZDOBA:
Tortu ozdobíme plátkami mandlí a dáme stuhnúť do chladničky. Podávame s ovocím.
DOBRÚ CHUŤ!
Kategória:
DezertyChod:
DezertTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
NarodeninySpôsob prípravy:
Pečené