Kapustová polievka s klobásou

Varenie - pecenie

Pravá kapustnica podávaná s klobásou Vás zahreje a výborne zachutí. Kapustová polievka s klobásou je najlepšia hneď uvarená, podávať môžeme s pečivom.

Potrebujeme:

1 a pol litra vody
300 g kyslej kapusty
soľ
60 g cibule
1 strúčik cesnaku
mletá rasca
mleté čierne korenie
1 lyžička mletej červenej papriky
20 g sušených húb
majorán
1 bobkový list
250 g údenej klobásy

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do tlakového hrnca nalejeme vodu a pridáme nadrobno pokrájanú kyslú kapustu, soľ, posekanú cibuľu, cesnak, mletú rascu, mleté čierne korenie, papriku, posekané huby, majorán, bobkový list a klobásu pokrájanú na kolieska.
Hrniec uzavrieme a polievku varíme pod tlakom 20 minút.