Bratislavská sviečkovica

Potrebujeme:

500 g peknej sviečkovej, 2 cibule (stredné), soľ, mleté čierne korenie, rajčiakový pretlak, olej, paprika (tri druhy-farby), cesnak, červené víno, majorán
no image

Hodnotenie: 3.4 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso si nakrájame na približne 150-200 g, ochutíme mletým čiernym korením a soľou, opečieme na strednom plameni zo všetkých strán, nech je na povrchu chrumkavé, cca 7-8 min. Mäso vyberieme a dáme ho do pekáča s trochou olivového oleja do vyhriatej trúby na 170 stupňov a necháme ho tam takých 5 min. Do výpeku si dáme speniť na drobno nakrájanú cibuľku, ktorú opražíme do zlata a pridáme na tenké asi 1,5-2 mm rezance, necháme opražiť a pridáme pretlačený cesnak. Necháme si tak 1 min. opiecť a pridáme rajčiakový pretlak, premiešame a podlejeme trochou vína. Necháme chvíľku prevariť asi cca 10 min. a pridáme majorán. Necháme ďalších 10 min. prevariť a odložíme z plameňa. Podávame s jednou max. dvoma lyžicami zemiakového pyré a trochou petržlenovej vňate.