Tvarohový kepír

PripravaVarenie - pecenie

Nadýchaný koláč, ktorý spája chute ako sú zemiaky, tvaroh, rum, maslo. Tvarohový kepír sa pečie krátku dobu, čiže bude o chvíľu na stole.

Potrebujeme:

20 dkg polohrubej múky
150 g masla
1 žĺtok
70 g práškového cukru
1 kypriaci prášok
5 bielkov
cukor
soľ
Krém:
300 g tvarohu
250 g uvarených zemiakov
60 g masla
200 g práškového cukru
citrónovú šťavu
rum

Hodnotenie: 1.4 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

fM1Y1PH0nSw

Postup

Preosiatu múku premiešame so štipkou soli, pridáme zmäknuté maslo, žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Vlhkou rukou ho roztlačíme na vymastený a pomúčený plech.
Krém:
Zemiaky dôkladne rozpučíme. Pridáme tvaroh, maslo, práškový cukor, citrónovú šťavu a všetko dohladka vymiešame. Na cesto natrieme krém a dáme do predhriatej rúry piecť. 10 minút pred dopečením začneme robiť sneh z bielkov a natrieme ním koláč. Na pár minút ho dáme ešte do rúry zapiecť.
Hotový koláč pocukrujeme.