Fazuľa s baraninou - Cassoulet á la Toulouse
770 kal
Potrebujeme:
300g bielej fazule, 300g baranieho mäsa, 30g oleja, 2 veľké cibule, 1 strúčik cesnaku, 4 tenké plátky údenej salámy, 2 rajčiaky, 4 zrnká čierneho korenia, 200g lacnejšej klobásy, zelená
petrželová vňať, soľ
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäso na kúsky, opečieme ho v oleji, pridáme cibuľu a rozotretý cesnak. Spojíme s fazuľou. Dáme do ohňovzdornej nádoby, ktorú sme vyložili plátkami slaniny, pridáme korenie a trochu posolíme.
Podlejeme vriacou vodou a varíme 2 hodiny. Pred dovarením pridáme rajčiaky pokrájané na štvrťky a kúsky nakrájanej klobásy. Pred podávaním ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BaranieChod:
ObedTyp Kuchyne:
FrancúzskaSpôsob prípravy:
Varené