Medové ježe

Potrebujeme:

2,5 dl mlieka, 300 g práškového cukru, 60 g tuku Helia, 4 lyžice medu, 2 vajcia, 500 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva B. M. Kávoviny
Punč a posýpka: 500 g kryštálového cukru, trocha vody, 200 g tuku Helia, 100 g kakaa, 2 dl rumu,
na obaľovanie 500 g kokosu
no image

Hodnotenie: 1.9 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

V mlieku rozpustíme cukor, tuk a med. Vylejeme do múky s práškom do pečiva a vymiešame cesto. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Z prísad na punč (okrem rumu) uvaríme sirup, potom pridáme rum. Vychladnutý koláč pokrájame na obdĺžničky, ktoré postupne namáčame v punči a obaľujeme v kokose. Kokos použijeme po častiach, aby sa pri obaľovaní celý nezafarbil punčom.