Cestovinovo - zeleninový šalát

Potrebujeme:

1 šalátová uhorka, 3 malé cibuľky, 2 paradajky, 2 poháre bieleho jogurtu, petržlenová vňať, kôpor, 1 ČL mletej rasce, mleté biele korenie, soľ podľa potreby, 100 gramov cestovín
no image

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Technologický postup:
Do vriacej a osolenej vody vložíme cestoviny rôzneho tvaru a varime v nezakrytom hrnci podľa potreby až nezmäknú cestoviny. Scedíme a prepláchneme studenou vodou. Uhorku nakrájame na kolieska, jadrá z uhorky odstránime a kolieska uhorky rozštvrtíme. Pridáme malé cibuľky nakrájané nadrobno, osolíme, premiešame a odložíme do chladničky na 20 min. Potom zmes dáme do misky, pridáme olúpané rozštvrtené paradajky, zbavené jadier, nasekanú petržlenovú vňať, kôpor a zľahka premiešame. Biely jogurt rozmiešame a nalejeme na uhorkovú zmes, ktorú osolíme, okoreníme rascou, mletým bielym korením a jemne vmiesime cestoviny. Cestovinovo-zeleninový šalát dáme do chladničky na 2 hodiny. Podávame vždy studený.