Letná plnená paprika

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

6 kúskov zelených čerstvých paprík (čím štipľavejšie, tým lepšie), 1 krabičku taveného trojuholníkového syra, 1 črievko taveného syra, párkovú klobásu alebo mäkkú salámu, soľ

Hodnotenie: 3.8 z 5. Celkom 4 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Párkovú klobásu prekrojíme pozdĺž na polovicu alebo na štvrťky, podľa veľkosti paprík. Papriky umyjeme len zvonku, pozdĺž ich prekrojíme, nevyberáme jadrá. Do každej papriky vložíme najprv 1 trojuholník taveného syra a tak párkovú klobásu. Takto naplnené papriky poukladáme do hrnca vedľa seba (nesmú byť jedna na druhej) a posolíme. Podlejeme ich asi 1,5 dcl oleja a vodou tak, aby boli do polovice zaliate. Dusíme asi 10 - 15 min. kým paprika nezmekne a klobása sa neuvarí. Ak sa nám zdá, že omáčka je málo syrová môžme ju ešte dopracovať 1 črievkom taveného syra tak, že tavený syr ešte necháme rozpustiť v hrnci s paprikou. Je to veľmi dobré a rýchle jedlo hlavne v lete. Podávame ho s chlebom, ktorý k syrovej omáčke nesmie chýbať.