Čínska kuracia polievka
Rýchla a jednoduchá polievka pre milovníkov čínskej kuchyne. Čínska kuracia polievka je veľmi korenená, avšak vývar a mäso chuť zjemní.
Potrebujeme:
korenie
soľ
bazalku, oregano, sladkú a štipľavú papriku
provensálske bylinky
citrónová šťava do čaju
cukor
čínske korenie
soľ
bazalku, oregano, sladkú a štipľavú papriku
provensálske bylinky
citrónová šťava do čaju
cukor
čínske korenie
zmes korenia na grilované kura
škoricu
mrkvu
čínsku kapustu
kuracie mäso - najlepšie prsia
rezance - môžu byť aj krupicové halušky
pažítka
škoricu
mrkvu
čínsku kapustu
kuracie mäso - najlepšie prsia
rezance - môžu byť aj krupicové halušky
pažítka
Kuracie mäso orestujeme na prudkom plameni 3-7 minút. Potom mäso vložíme do hrnca a zalejeme vodou a povaríme 13-14 minút. Pridáme koreniny (okrem pažítky) a necháme prevrieť. Nakoniec precedíme polievku cez tenké sitko. Na spodok taniera položíme rezance a zalejeme polievkou. Ozdobíme trochou pažítky.