Perník

Voňavý dezert, s ktorým nebudeme mať veľa práce. Perník môžete podávať potretý džemom a posypaný kokosom, prípadne s čokoládou.

Potrebujeme:

5 vajec
300 g práškového cukru
300 g hladkej múky
1 dcl oleja
100 g kryštálového cukru
2 dcl vody
1 perníkový kypriaci prášok
sneh z 5 bielkov

Hodnotenie: 3.4 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cukor upálime, zalejeme vodou. Kým tekutina vychladne, vymiešame žĺtka a po kvapkách pridávame olej. Práškový cukor vymiešame zo žĺtkami a olejom. Potom prilejeme karamel (pomaly), vsypeme múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok a nakoniec pridáme sneh.
Plech pomastíme, posypeme múkou a pečieme do hneda, príp. zlatista.