Cesnačka s bosniakom

Recept na pravú cesnačku, ktorá Vás postaví na nohy. Cesnačka s bosniakom je zdravá polievka, ktorá v kombinácii s bosniakom viac zasýti a výborne vyzerá.

Potrebujeme:

5 až 6 strúčikov cesnaku (prípadne aj viac)
1/2 menšej cibule
olej
hladkú múku
1 vajce
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie, soľ
zeleninovú koreniacu zmes
petržlenovú vňať
starší chlieb alebo pečivo
tvrdý syr

Hodnotenie: 2.5 z 5. Celkom 25 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a krátko popražíme. Prisypeme 1 lyžicu múky, chvíľu popražíme, pridáme korenie, papriku a zalejeme dostatočným množstvom vody (približne 1,5 l). Na miernom ohni privedieme do varu. Posolíme, pridáme zeleninovú koreniacu zmes (podľa chuti) a varíme 5 až 10 minút. Potom do polievky rozšľaháme vajce, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a necháme prejsť varom.
Vydlabeme bosniak, zapečieme ho v rúre, aby bol chrumkavý a vlejeme doň cesnačku. Podávame.