Cesnačka s bosniakom
Recept na pravú cesnačku, ktorá Vás postaví na nohy. Cesnačka s bosniakom je zdravá polievka, ktorá v kombinácii s bosniakom viac zasýti a výborne vyzerá.
Potrebujeme:
5 až 6 strúčikov cesnaku (prípadne aj viac)
1/2 menšej cibule
olej
hladkú múku
1 vajce
mletú červenú papriku
1/2 menšej cibule
olej
hladkú múku
1 vajce
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie, soľ
zeleninovú koreniacu zmes
petržlenovú vňať
starší chlieb alebo pečivo
tvrdý syr
zeleninovú koreniacu zmes
petržlenovú vňať
starší chlieb alebo pečivo
tvrdý syr
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a krátko popražíme. Prisypeme 1 lyžicu múky, chvíľu popražíme, pridáme korenie, papriku a zalejeme dostatočným množstvom vody (približne 1,5 l). Na miernom ohni privedieme do varu. Posolíme, pridáme zeleninovú koreniacu zmes (podľa chuti) a varíme 5 až 10 minút. Potom do polievky rozšľaháme vajce, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a necháme prejsť varom.
Vydlabeme bosniak, zapečieme ho v rúre, aby bol chrumkavý a vlejeme doň cesnačku. Podávame.