Kurací hrniec

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie
1 polievková lyžica olivového oleja
75g nakrájanej slaninky
6 mladých cibuliek, nakrájané na jemno
1 čajová lyžička rozmarínu, nakrájaného nadrobno
500g vykostených horných kuracích stehien, nakrájaných na 4 časti
125 ml bieleho vína
400g nakrájaných paradajok z konzervy
2 bobkové listy
½ čajovej lyžičky cukru
soľ
400g bielych fazulí z konzervy (môžme ale aj nemusíme použiť ako chceme)

Hodnotenie: 4 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Zohrejeme olej vo väčšej panvici a pridáme nakrájanú slaninku, cibuľku, rozmarín a pražíme 5 minút. Pridáme kuracie stehná, premiešame a posolíme. Pridáme víno, necháme ho odpariť potom pridáme paradajky z konzervy, bobkový list, cukor a premiešame. Zakryjeme pokrievkou a necháme variť 20 minút. Ak použijeme fazule tak ich pridáme a necháme variť ďalších 5 minút. Ak nie tak môžme podávať s chlebíkom alebo ryžou.