Treska v sézame s chrumkavými zemiakmi


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
600 g filet z tresky
2 polievkové lyžice hladkej múky
1 vajce
600 g filet z tresky
2 polievkové lyžice hladkej múky
1 vajce
3 - 4 polievkové lyžice sézamu
500 g stredne veľkých zemiakov
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
500 g stredne veľkých zemiakov
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
Postup
- autor: anglicka kucharka
Očistíme tresku od kostí a kože. Narežeme na plátky. Očistíme zemiaky, nakrájame ich na štvrťky a dáme ich variť asi 15 minút, pokiaľ sa neuvaria. Obalíme tresku najskôr v múke, vajci a sézame. V panvici zohrejeme olej a opražíme rybu 7 - 10 minút dozlatista, občas otočíme. Vyberieme z oleja a odložíme do tepla. Do oleja dáme zemiaky a opražíme ich dozlatista. Na taniere naservírujeme rybu, zemiaky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané