Treska s paradajkovo - olivovou omáčkou


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
368 g mrazenej tresky
450 g zemiakov
1 citrón
368 g mrazenej tresky
450 g zemiakov
1 citrón
2 mladé cibuľky
400 g konzerva krájaných paradajok s bylinkami
12 čiernych olív
400 g konzerva krájaných paradajok s bylinkami
12 čiernych olív
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Očistíme a na štvrťky nakrájame zemiaky. Uvaríme ich v osolenej vode, pokiaľ sa neuvaria a vyšľaháme na pyré. Nastrúhame kôru z citróna a primiešame do pyré spolu s na kolieska nakrájanými cibuľkami. Rozmrazenú rybu položíme na vymastený plech, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme piecť na 15 - 20 minút. Do hrnčeka dáme paradajky z konzervy spolu s na polovičky nakrájanými olivami a necháme zohriať. Na taniere naservírujeme rybu polejeme omáčkou a podávame so zemiakovým pyré.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené