Zemiakový šalát s avokádovým dresingom


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
800 g malých zemiakov
300 g zelerových stopiek
1 avokádo
800 g malých zemiakov
300 g zelerových stopiek
1 avokádo
2 strúčiky cesnaku
200 g mäkkého syru
soľ a mleté čierne korenie
kôra a šťava z 1 limetky
200 g mäkkého syru
soľ a mleté čierne korenie
kôra a šťava z 1 limetky
Postup
- autor: anglicka kucharka
Zemiaky očistíme a nakrájame na štvrťky. Dáme ich do hrnca s osolenou vodou a varíme 20-25 minút. Zlejeme a necháme ich vychladnúť. Zeler umyjeme a nakrájame na plátky. Očistíme avokádo a dáme ho do misky s limetkovou šťavou a roztlačíme avokádo vidličkou. K tomu pridáme limetkovú kôru, na jemno nakrájaný cesnak, syr, osolíme a okoreníme. K tomuto primiešame zemiaky a zeler a necháme postáť 1-2 hodiny a potom podávame. Podávame s chlebíkom alebo bagetou.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Vegetariánska