Zapekaný karfiol s bešamelom a syrom


Zapekaný karfiol s bešamelom a syrom ste možno ešte nevyskúšali. Tento chutný a jemný recept na karfiol poteší Vaše chuťové poháriky. Príloha môžu byť zemiaky.
Potrebujeme:
1 karfiol
250 g tvrdý syr
50 g masla
3 PL hladkej múky
250 g tvrdý syr
50 g masla
3 PL hladkej múky
0,5 l mlieka
strúhanka
soľ, korenie, muškátový oriešok
strúhanka
soľ, korenie, muškátový oriešok
Postup
- autor: lena
Karfiol si uvaríme v osolenej vode. Do misy dáme maslo, posypeme strúhankou, a krájame uvarený karfiol. Na karfiol dáme soľ, a pripravený bešamel, ktorý si uvaríme nasledovne.
Roztopíme si maslo, 3PL hladkej múky, popražíme, pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok, a napokon 0,5 l mlieka, prevaríme. Mali by sme mať ten bešamel redší.
Úplne na záver posypeme strúhaným syrom.
Dáme zapiecť do trúby na 40 minút pri teplote 200 C.
Vhodnou prílohou sú varené zemiaky a rajčinový šalát.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedSpôsob prípravy:
Zapekané