Argentínska rezancová polievka

Priprava

Potrebujeme:

1l vývaru z kurčiat alebo bujón z kocky, 2 lyžice masla, 1 lyžica petržlenovej vňate, 50 g jemných rezancov, 1 veľká cibuľa, štipka šafranu, štipka chilli papriky, soľ, mleté čierne korenie, 500 g paradajok, 50 g strúhaného syra
no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do rozohriateho masla pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dosklovita ju speníme, potom pridáme petržlenovú vňať a tiež ju rovnako opražíme. Prisypeme rezance, ktoré jemne opražíme dozlatista. Pridáme olúpané paradajky a dusíme 5 minút. Potom prilejeme horúci vývar, a nakoniec pridáme chilli papriku, šafran, mleté čierne korenie, soľ a varíme, pokým rezance nezmäknú. K polievke podávame strúhaný syr.