Hráškový krém s opečeným rožkom
Jemné jedlo, ktoré Vás zahreje a zasýti spolu s opekaným rožkom. Hráškový krém s opečeným rožkom je chutná a jemná polievka.
Potrebujeme:
250 g hrášku
2-3 zemiaky
rožok alebo žemľu
2-3 zemiaky
rožok alebo žemľu
maslo
práškový cukor
soľ, vegetu, mleté čierne korenie
práškový cukor
soľ, vegetu, mleté čierne korenie
qqPyRerY7KA
Postup
- autor: Edita
Na masle si opražíme zemiaky pokrájané na kocky, pridáme hrášok, zalejeme ich vodou, osolíme a necháme variť.
Zatiaľ si na panvici opečieme rožok alebo žemľu pokrájanú na kocky, do ktorej potom pridáme trochu masla.
Keď sa zemiaky uvaria, polievku necháme pochladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutíme ju soľou, vegetou, mletým čiernym korením a práškovým cukrom. Polievku dovaríme a zjemníme trochou masla.
Podávame s opečeným rožkom.