Grilovaný tuniak s fazuľkami


Recept na ľahkú a rýchlu večeru, ktorá je navyše aj zdravá. Grilovaný tuniak s fazuľkami zachutí každému milovníkovi rýb a výborne sa hodí k bielemu vínu.
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
100 g bielych fazuliek v konzerve
100 g hnedých fazuliek z konzervy
olivový olej
1 červená cibuľa, nakrájaná na drobno
4 sardely, nakrájané na drobno
100 g bielych fazuliek v konzerve
100 g hnedých fazuliek z konzervy
olivový olej
1 červená cibuľa, nakrájaná na drobno
4 sardely, nakrájané na drobno
1–2 čerstvých červených čily papričiek, nakrájane na drobno bez semiečok
soľ a čierne korenie
4 x 225 g tuniakových steakov, asi 1cm hrubé
kôra a šťava z 2 citrónov
bylinky podľa nášho výberu
soľ a čierne korenie
4 x 225 g tuniakových steakov, asi 1cm hrubé
kôra a šťava z 2 citrónov
bylinky podľa nášho výberu
Postup
- autor: anglicka kucharka
Do misky dáme fazuľky bez šťavy. Primiešame 8 polievkových lyžíc oleja, cibuľu, sardely a čily papričky. Osolíme, okoreníme a pridáme trochu citrónovej šťavy. Zohrejeme si grilovaciu panvicu. Tuniakové steaky osolíme, okoreníme, posypeme citrónovou kôrou a šťavou, polejeme olej a opražíme na panvici 3 minúty z každej strany. Do misky s fazuľami dáme nasekané bylinky.
Naservírujeme to na taniere a na to položíme tuniaka a ihneď podávame. Vynikajúca ľahká večera s pohárikom bieleho vína.
Fotogaléria
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané