Lososové fašírky

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

700g vykostené lososové filety nakrájané na kocky
300ml mlieka
1 bobkový list
100g brokolice, uvarenej do mäkka
700g zemiakov, uvarených a vyšľahaných na pyré
2 polievkové lyžice nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate
4 polievkové lyžice múky
paprika
1 žĺtko
2 vajcia
150g strúhanky
2 polievkové lyžice olivového oleja

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 200°C. Lososa spolu s mliekom a bobkovým listom dáme do panvice privedieme pomaly do varu a varíme 2 minúty. Dáme dolu zo sporáka, vyberieme bobkový list a necháme lososa v mlieku pokiaľ nevychladne. Keď je to studené vyberieme lososa z mlieka do kuchynskej utierky odtiecť. Nadrobíme lososa do veľkej misy. Dáme brokolicu do mixéra a vymixujeme na kašu. Pridáme k lososovi spolu zo zemiakovým pyré, petržlenovou vňaťou, 1 polievkovou lyžicou múky a paprikou na dochutenie. Nakoniec pridáme žĺtko a všetko spolu zmiešame. Ak je zmes príliš suchá pridáme trochu mlieka z varenia ak je príliš mokrá pridáme múku.
Takto pripravenú zmes rozdelíme na 12 fašírkových porcií. Pripravíme si múku, vajcia a strúhanku na obaľovanie do zvlášť tanierov. Obalíme najskôr v múke, vajci a strúhanke.
Do zapekacej misy dáme olej a vložíme ho do rúry zohriať na 5 minút, vyberieme a poukladáme fašírky do zapekacej misy a dáme späť do rúry na 10 minút vyberieme otočíme a dáme piecť na ďalších 10 minút. Podávame horúce s tatárskou omáčkou a zemiakmi.