Kurací guláš po anglicky


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
4 kuracie stehná
šťava z limetky
3 mladá cibuľky, nakrájané na drobno
2 strúčiky cesnaku, narájaného na drobno
1 paprika, nakrájaná na drobno
4 kuracie stehná
šťava z limetky
3 mladá cibuľky, nakrájané na drobno
2 strúčiky cesnaku, narájaného na drobno
1 paprika, nakrájaná na drobno
2 čajové lyžičky sójovej omáčky
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
4 stopky tymiánu
3 paradajky, nakrájané na menšie
2 polievkové lyžice oleja
1 polievková lyžica kečupu
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
4 stopky tymiánu
3 paradajky, nakrájané na menšie
2 polievkové lyžice oleja
1 polievková lyžica kečupu
Postup
- autor: anglicka kucharka
Na stehná dáme limetkovú šťavu, mladú cibuľku, cesnak, sójovú omáčku, tymián, paradajky, osolíme a okoreníme. Dobre spolu premiešame a necháme postáť minimálne 2 hodiny alebo cez noc. Stehná opražíme na panvici s olejom do hneda zo všetkých strán. Dáme ich do hrnca spolu s marinádou, kečupom a 125 ml vriacej vody alebo viacej, tak aby boli kuracie stehná zakryté. Zakryjeme pokrievkou a varíme 20-25 minút, alebo pokiaľ šťava nezhustne a mäso nie je mäkké. Podávame s ryžou alebo cestovinami.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Dusené