Jablkovo-čučoriedkový koláč

PripravaVarenie - pecenie

Jednoduchý dezert z anglickej kuchyne, ktorý môžete podávať s rôznym ovocím. Jablkovo-čučoriedkový koláč je jesenný dezert.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
3 jablká
150 g čučoriedok
25 g hnedého cukru
Na posýpku:
125 g múku
50 g ovsených vločiek
štipka mletej škorice
50 g masla
15 g hnedého cukru

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 180°C. Ošúpeme a nakrájame jablká na kocky. Do hrnčeka dáme cukor, 3 polievkové lyžice vody a jablká. Varíme na nízkej teplote pokiaľ nám jablká nezmäknú. Dáme ich do zapekacej misky spolu s čučoriedkami. Na posýpku do misky dáme múku, ovsené vločky, škoricu, maslo a vymiesime do strúhankovej zmesi. Nakoniec k tomu primiešame cukor. Toto dáme na ovocie a dáme piecť do rúry na 30 minút. Môžme použiť ovocie podľa našej voľby.