Smotanové dolky

PripravaVarenie - pecenie

Dolky patria medzi sladké jedlá zo slovenskej kuchyne. Smotanové dolky sú jemný a lahodný dezert, prípadne sladký obed.

Potrebujeme:

3 kyslé smotany
170 g hladkej múky
3 PL práškového cukru
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

Hodnotenie: 2.2 z 5. Celkom 17 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Smotanu premiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a pridáme žĺtky. Kypriaci prášok premiešame s múkou a pridáme k smotane. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame k smotanovému cestu. Z takto pripraveného cesta na rozohriatej panvici lyžicou tvoríme dolky, ktoré pečieme z oboch strán.
Podávame s lekvárom, šľahačkou, tvarohom a roztopenou čokoládou.