Smotanové dolky


Dolky patria medzi sladké jedlá zo slovenskej kuchyne. Smotanové dolky sú jemný a lahodný dezert, prípadne sladký obed.
Potrebujeme:
3 kyslé smotany
170 g hladkej múky
3 PL práškového cukru
170 g hladkej múky
3 PL práškového cukru
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
Postup
- autor: Michi
Smotanu premiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a pridáme žĺtky. Kypriaci prášok premiešame s múkou a pridáme k smotane. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame k smotanovému cestu. Z takto pripraveného cesta na rozohriatej panvici lyžicou tvoríme dolky, ktoré pečieme z oboch strán.
Podávame s lekvárom, šľahačkou, tvarohom a roztopenou čokoládou.