Pečené kura so syrovo-bylinkovou plnkou


Potrebujeme:
Na 2 porcie
100g celých fazuliek
2 kuracie prsia
kôra z 1 citróna
100g celých fazuliek
2 kuracie prsia
kôra z 1 citróna
1 strúčik cesnaku, nakrájaný na drobno
1 polievková lyžica petržlenovej vňate
2 polievková lyžice tvarohu
2 plátky slaniny
1 polievková lyžica petržlenovej vňate
2 polievková lyžice tvarohu
2 plátky slaniny
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C/plyn6. Fazuľky umyjeme a dame ich variť do vriacej vody na 3 minúty. Zlejeme ich a odložíme nabok. V každom kuracom mäse urobíme vrecko. V miske zmiešame cesnak, bylinky, tvaroh, citrónovú kôru a čiene korenie. Naplníme touto zmesou každe mäso a obalíme ich v slaninke. Do skla alebo zapekacej misky dáme fazuľky a na to položíme kuracie prsia. Citrón prekrojíme na polovičku a dáme ich do skla k mäsu. Dáme to do rúry na 25 minút.
Podávame s novými zemiakmi.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Pečené