Paradajkovo-bazalková ryža so sardinkami

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie
5 polievkových lyžíc olivového oleja
1 cibuľa, nakrájaá na drobno
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno
2 polievkové lyžice paradajkévého pretlaku
300g dlhozrnnej ryže
600ml zeleninového vývaru
8 čerstvých sardiniek
1 citrón, nakrájaný na 8 štvrtiek
25g maslo
250g paradajok, nakrájaných na kolieska
25g bazalkových listov
soľ a čierne korenie

Hodnotenie: 1.8 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

V hrnci zohrejeme 3 polievkové lyžice oleja a opražíme cibuľu a cesnak 3 minúty. Pridáme paradajkový pretlak, ryžu a varíme 2 minúty za stáleho miešania. Prilejeme vývar, privedieme do varu, zakryjeme pokrievkou a varíme 15 minút. Medzitým ryby potrieme zvyšným olejom a narežeme ju nožom na koži. Dáme ich na plech, na to dáme citrón a pečieme buď v rúre alebo pod grilom 5 minút alebo dokedy sa neupečie. Keď ryža absorbovala všetku vodu pridáme do nej maslo, paradajky a bazalku. Premiešame a podávame s rybou.