Fazuľová polievka na ivanský spôsob

Jemná polievka, ktorá sa podáva s podomácky pripravenými rezancami. Fazuľová polievka na ivanský spôsob sa môže skombinovať aj s pečivom.

Potrebujeme:

300 g fazule
1 smotanu
hladkú múku
olej
soľ
vegetu
cukor
1 cibuľu
bobkový list
celé čierne aj nové korenie
Na rezance:
3 šálky hrubej múky
4 vajcia
1 lyžica olivového oleja
2 lyžice studenej vody

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

AmdLb8GEXKs

Postup

  • autor:

Fazuľu s bobkovým listom si uvaríme vo vode, v ktorej sme si ju deň predtým nechali odmočiť. Zvlášť si uvaríme vývar z cibule s celým čiernym aj novým korením, ktorý potom pridáme do polievky.
Zatiaľ si pripravíme cesto na rezance vymiešaním múky, vajec, olivového oleja a vody. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pláty a mlynčekom na rezance si urobíme tenké slíže, ktoré potom uvaríme a scedíme.
Do vývaru z rezancov si pridáme mlieko, smotanu, trocha múky a zahustíme ním polievku. Polievku dochutíme, dovaríme a podávame s pripravenými rezancami.