Zamatový brokolicový krém

Zaujímavý recept na krém z brokolice, do ktorého pridáme aj vínko. Zamatový brokolicový krém podávame s pečivom a opekanými orechami.

Potrebujeme:

700 g brokolice
8 dl zeleninového vývaru
200 g syru Ricotto
1 smotanu na šľahanie
1 lyžicu masla
1 dl bieleho vína
mleté čierne korenie
bagetu alebo rožky
vlašské orechy
cesnak
soľ
cukor
vegetu

Hodnotenie: 1.9 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

oiF1b7MGgQ0

Postup

  • autor:

Na masle si opražíme cesnak a brokolicu. Keď brokolica zmäkne, zalejeme ju zeleninovým vývarom, ochutíme soľou, vegetou a uvaríme. Brokolicu si rozmixujeme ponorným mixérom, dolejeme víno a syr rozmiešaný v smotane. Polievku dochutíme, dovaríme, zjemníme maslom a podávame s opekanými rožkami, či bagetou a opekanými vlašskými orechami.