Zamatový brokolicový krém
Zaujímavý recept na krém z brokolice, do ktorého pridáme aj vínko. Zamatový brokolicový krém podávame s pečivom a opekanými orechami.
Potrebujeme:
700 g brokolice
8 dl zeleninového vývaru
200 g syru Ricotto
1 smotanu na šľahanie
1 lyžicu masla
1 dl bieleho vína
mleté čierne korenie
8 dl zeleninového vývaru
200 g syru Ricotto
1 smotanu na šľahanie
1 lyžicu masla
1 dl bieleho vína
mleté čierne korenie
bagetu alebo rožky
vlašské orechy
cesnak
soľ
cukor
vegetu
vlašské orechy
cesnak
soľ
cukor
vegetu
oiF1b7MGgQ0
Postup
- autor: Edita
Na masle si opražíme cesnak a brokolicu. Keď brokolica zmäkne, zalejeme ju zeleninovým vývarom, ochutíme soľou, vegetou a uvaríme. Brokolicu si rozmixujeme ponorným mixérom, dolejeme víno a syr rozmiešaný v smotane. Polievku dochutíme, dovaríme, zjemníme maslom a podávame s opekanými rožkami, či bagetou a opekanými vlašskými orechami.