Burizonové guľky II

Sladká pochúťka na rôzne druhy osláv alebo sviatky. Burizonové guľky sú sviatočný dezert.

Potrebujeme:

350 g kryštálového cukru
250 g hery
sladené mlieko salko
2 sáčky burizónov

Hodnotenie: 2.5 z 5. Celkom 45 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Dáme si variť kryštálový cukor na karamel. Sladené mlieko Salko si otvorené dáme na vodný kúpeľ,
aby bolo čo najhorúcejšie. Do cukru skaramelizovaného do hladka si prilejeme horúce Salko, heru
nakrájanú na menšie kúsky a nepretržite miešame do hladka. Do takto pripravenej karamelovej
zmesi primiešame burizony a odstavíme ju z ohňa.
Burizóny v karameli si vytvarujeme do guliek a poukladáme do košíkov. Prípadne si ich nalejeme do formy srnčí chrbát vystlanej alobalom a necháme vychladnúť.