Cuketový nákyp II


Keď dostanete chuť na zdravý obed, pri ktorom sa zbavíte doma zeleniny, máme tip. Cuketový nákyp je rýchly obed, ktorý môžete skombinovať aj so zemiakmi.
Potrebujeme:
1 kg strúhanej cukety
4 vajcia
2 PL masla
150 g strúhaného syra
150 g suchej salámy
250 g polohrubej múky alebo strúhanky
4 vajcia
2 PL masla
150 g strúhaného syra
150 g suchej salámy
250 g polohrubej múky alebo strúhanky
2 cibule
2 kyslé smotany
4 strúčiky cesnaku
soľ
biele korenie
petržlenovú vňať
2 kyslé smotany
4 strúčiky cesnaku
soľ
biele korenie
petržlenovú vňať
Postup
- autor: lena
Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, žĺtky zašľaháme do masla, pridáme syr, smotanu,
nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, nakrájaný salám, múku (strúhanku).
Zmiešame s cuketou a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú
petržlenovú vňať.
Dáme do vymastenej misy a pečieme doružova približne 60 minút.
Elek. rúra 180°C, teplovzdušná 160°C.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
Pečené