Cuketový nákyp II

PripravaVarenie - pecenie

Keď dostanete chuť na zdravý obed, pri ktorom sa zbavíte doma zeleniny, máme tip. Cuketový nákyp je rýchly obed, ktorý môžete skombinovať aj so zemiakmi.

Potrebujeme:

1 kg strúhanej cukety
4 vajcia
2 PL masla
150 g strúhaného syra
150 g suchej salámy
250 g polohrubej múky alebo strúhanky
2 cibule
2 kyslé smotany
4 strúčiky cesnaku
soľ
biele korenie
petržlenovú vňať

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, žĺtky zašľaháme do masla, pridáme syr, smotanu,
nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, nakrájaný salám, múku (strúhanku).
Zmiešame s cuketou a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú
petržlenovú vňať.
Dáme do vymastenej misy a pečieme doružova približne 60 minút.
Elek. rúra 180°C, teplovzdušná 160°C.