Cuketový osúch (bezlepkový, bez mlieka, sóje a vaječných bielok)
Klasický recept na osúch môžete nahradiť zdravšou variantou. Cuketový osúch je tu aj pre alergikov, prípadne si recept pozmeníte. Vhodný aj pri diétach.
Potrebujeme:
800 g cukety
1 hrnček kukuričnej múky
1/2 hrnčeka oleja
1 balenie prášku do pečiva
3 vajcia (alebo 3 žĺtka)
1 hrnček kukuričnej múky
1/2 hrnčeka oleja
1 balenie prášku do pečiva
3 vajcia (alebo 3 žĺtka)
150 g bezlepkovej údeniny (šunky, salámy, špekáčik...)
(100 g nastrúhaného syra – kto môže)
majorán
mleté čierne korenie
soľ
(100 g nastrúhaného syra – kto môže)
majorán
mleté čierne korenie
soľ
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Cuketu ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme olej, kukuričnú múku, prášok do pečiva, žĺtky, osolíme. Premiešame, pridáme nadrobno nakrájanú šunku, koreniny, premiešame a vylejeme na vymastený plech. Môžeme plech pokryť aj papierom na pečenie.
Pozn. ak nie je alergia na vaječný bielok, môžu sa dať celé vajcia, alebo urobiť z bielok sneh a nakoniec ho primiešať.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
DesiataTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
PečenéDiéta:
Bezlepková