Pečená plnená kuracia roláda


Kurča môžeme pripraviť aj na spôsob rolády. Pečená plnená kuracia roláda sa hodí na oslavy ako studené predjedlo.
Potrebujeme:
1 celé kurča
1/2 kg mletého bravčového mäsa
3 vajcia
1 cibuľu
koreňovú zelenin: mrkvu, petržlen, zeler
1 pohár sterilizovanej kápie
1 pohár hrášku
1/2 kg mletého bravčového mäsa
3 vajcia
1 cibuľu
koreňovú zelenin: mrkvu, petržlen, zeler
1 pohár sterilizovanej kápie
1 pohár hrášku
soľ
korenie
tymián
olej
červenú papriku
ihlu a niť
korenie
tymián
olej
červenú papriku
ihlu a niť
Postup
- autor: lena
Potrebujeme kurča umyť a vykostiť, úplne ho zbaviť kostí. Pridáme soľ a korenie.
Na oleji podusíme nakrájanú cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, ktorá je pokrájaná na kocky a
samozrejme koreniny, a to: tymián, soľ, mleté farebné korenie, červenú papriku. Napokon pridáme
hrášok, vajcia a mleté mäso a všetko spolu zmiešame.
Vykostené kurča si roztiahneme a naplníme ho zmesou, na vrch ktorej ukladáme sterilizovanú
papriku. Kurča zabalíme do rolády a zašijeme ho niťou. Napokon osolíme z oboch strán, pridáme
papriku, olej. Pečieme z každej strany 45 minút pomaly pri 200°C.
Podávame ako studený predkrm.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
PredjedloTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Pečené