Šťavnaté kuracie plátky

PripravaVarenie - pecenie

Výborný obed v podobe kuracieho mäsa. Šťavnaté kuracie plátky podávame so zemiakmi, prípadne ryžou.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs
soľ
čierne korenie
4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s
2 strúčiky cesnaku
hladká múka na obalenie
4 lyžice oleja na vyprážanie

Hodnotenie: 2.2 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Kuracie prsia nakrájajte na 2 cm hrubé plátky. Osoľte a okoreňte.
Premiešajte mäso s tatárskou omáčkou Hellmann’s a s prelisovaným cesnakom. Môžete ho dať na 30 minút do chladničky, mäso bude potom jemnejšie a šťavnatejšie.
Na panvici zohrejte olej. Plátky kuraťa zľahka obaľte z obidvoch strán v múke a vypražte z obidvoch strán dozlatista (cca 3 minúty z každej strany).