Kuracie rizoto s pórikom


Jednoduchý a rýchly obed v podobe zdravého rizota. Kuracie rizoto s pórikom môžete podávať s kyslými uhorkami.
Potrebujeme:
- 500 g kuracie prsia
- 500 g ryža
- 300 g sterilizovaný hrášok s mrkvou
- 1 ks pór
- 100 g tvrdý syr
- 2 ks cibule
- olej, sójová omáčka
- vegeta, mleté a kari korenie
Postup
- autor: Michal
Uvaríme ryžu. Mäso nakrájame na rezance.
Pór a cibuľu nadrobno a popražíme na oleji. Pridáme mäso, soľ, korenia, premiešame a necháme zatiahnúť.
Následne pridáme hrášok s mrkvou a 1O minút povaríme. Nakoniec všetko spolu zmiešame s ryžou.
Hotové rizoto dochutíme sójovou omáčkou a posypeme nastrúhaným syrom. Ozdobíme kolieskami z póru.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Dusené