Tvarohový kepír
Nadýchaný koláč, ktorý spája chute ako sú zemiaky, tvaroh, rum, maslo. Tvarohový kepír sa pečie krátku dobu, čiže bude o chvíľu na stole.
Potrebujeme:
20 dkg polohrubej múky
150 g masla
1 žĺtok
70 g práškového cukru
1 kypriaci prášok
5 bielkov
cukor
soľ
150 g masla
1 žĺtok
70 g práškového cukru
1 kypriaci prášok
5 bielkov
cukor
soľ
Krém:
300 g tvarohu
250 g uvarených zemiakov
60 g masla
200 g práškového cukru
citrónovú šťavu
rum
300 g tvarohu
250 g uvarených zemiakov
60 g masla
200 g práškového cukru
citrónovú šťavu
rum
fM1Y1PH0nSw
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Preosiatu múku premiešame so štipkou soli, pridáme zmäknuté maslo, žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Vlhkou rukou ho roztlačíme na vymastený a pomúčený plech.
Krém:
Zemiaky dôkladne rozpučíme. Pridáme tvaroh, maslo, práškový cukor, citrónovú šťavu a všetko dohladka vymiešame. Na cesto natrieme krém a dáme do predhriatej rúry piecť. 10 minút pred dopečením začneme robiť sneh z bielkov a natrieme ním koláč. Na pár minút ho dáme ešte do rúry zapiecť.
Hotový koláč pocukrujeme.