Grilovaná špargľa v slanine s reďkovkami
Špargľa je veľmi zdravá a patrí medzi jarnú zeleninu. Grilovaná špargľa v slanine s reďkovkami sa podáva s opekaným toastom.
Potrebujeme:
100 g čerstvej špargle
50 g oravskej slaniny
soľ
vegeta
50 g oravskej slaniny
soľ
vegeta
50 g reďkovky
pór
cesnak
olivový olej alebo maslo
pór
cesnak
olivový olej alebo maslo
Špargľu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode. Potom ju obalíme v plátkoch slaniny a spevníme špáradlom. Osolíme a grilujeme na oleji do zlatista. Na oleji alebo masle podusíme na kolieska nakrájané reďkovky spolu s pórom pokrájaným na rezance. Ochutíme vegetou a troškou prelisovaného cesnaku. Na tanier kladieme dusenú reďkovku a na ňu grilovanú špargľu.
Ako prílohu podávame maslovo-bylinkové toasty z rožkov nakrájaných na kolieska.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedSpôsob prípravy:
Grilované