Jablkové Crumble


Výborný dezert, ktorý Vám zachutí za tepla aj za studena. Jablkové Crumble môžete podávať poliate čokoládou alebo so zmrzlinou.
Potrebujeme:
5 veľkých jabĺk
150 g hladkej múky
30 g ovsených vločiek
60 g hnedého cukru
Postup
- autor: anglicka kucharka
Očistíme a nakrájame jablká na tenké plátky. Vymastíme zapekaciu misu maslom do nej poukladáme jablká. V mise zmiešame s rukou múku, vločky, maslo a cukor do stavu keď sa drobí ako strúhanka. Nadrobíme v mise poukladané jablká a dáme zapiecť na 170°C 30-40 minút alebo pokiaľ je posýpka zlatistá.
Ak chcete mať jablká menej chrumkavé môžme ich pred tým ako ich dáme do misy uvariť v hrnčeku s trochou vody a troškou cukru 2 až 3 minútky.
Ak nechceme použiť veľa múky môžeme dať viacej ovsených vločiek.
Je to veľmi chutný koláčik a veľmi jednoduchý. Je vhodný ako sladkosť na poslednú chvíľu.
Môžme podávať so zmrzlinou alebo aj samostatne.