Kokosová roláda

Priprava

Jemná roláda, ktorú môžete pripravovať na rôzne typy osláv. Kokosová roláda je sladká pochúťka podľa slovenského receptu.

Potrebujeme:

Cesto:
150 g polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
150 g kryštálového cukru
4 vajcia
4 PL vody
Plnka:
1/2 kokosového pudingu
250 ml mlieka
2 PL kryštálového cukru
3 PL práškového cukru
kokosovú múčku
125 g masla
džem

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 24 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu a múku s práškom do pečiva. Cesto
vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry
pri 200°C na 5-8 minút. Upečené cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zvinieme.
Na krém uvaríme kokosový puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s 3 PL práškového cukru a postupne zašľaháme vychladený puding. Cesto
rozvinieme, potrieme džemom a krémom a znovu zvinieme, ale už bez papiera. Povrch rolády
potrieme krémom a posypeme kokosom. Pred podávaním necháme zachladiť.