Kokosová roláda

Jemná roláda, ktorú môžete pripravovať na rôzne typy osláv. Kokosová roláda je sladká pochúťka podľa slovenského receptu.
Potrebujeme:
Cesto:
150 g polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
150 g kryštálového cukru
4 vajcia
4 PL vody
Plnka:
150 g polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
150 g kryštálového cukru
4 vajcia
4 PL vody
Plnka:
1/2 kokosového pudingu
250 ml mlieka
2 PL kryštálového cukru
3 PL práškového cukru
kokosovú múčku
125 g masla
džem
250 ml mlieka
2 PL kryštálového cukru
3 PL práškového cukru
kokosovú múčku
125 g masla
džem
Postup
- autor: Michi
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu a múku s práškom do pečiva. Cesto
vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry
pri 200°C na 5-8 minút. Upečené cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zvinieme.
Na krém uvaríme kokosový puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s 3 PL práškového cukru a postupne zašľaháme vychladený puding. Cesto
rozvinieme, potrieme džemom a krémom a znovu zvinieme, ale už bez papiera. Povrch rolády
potrieme krémom a posypeme kokosom. Pred podávaním necháme zachladiť.