Kuracie stehná na víne


Potrebujeme:
Na 6 porcií
2 polievkové lyžice cesnakového oleja
150g slaninky
1 pór
12 vykostených kuracích stehien
3 bobkové listy
2 polievkové lyžice cesnakového oleja
150g slaninky
1 pór
12 vykostených kuracích stehien
3 bobkové listy
300g hríbov nakrájaných na kolieska
1 fľaša bieleho rízlingu
1 smotana
soľ, čierne korenie
kôpor na ozdobenie
1 fľaša bieleho rízlingu
1 smotana
soľ, čierne korenie
kôpor na ozdobenie
Postup
- autor: anglicka kucharka
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opražíme do sklovita slaninku nakrájanú na kocky. Potom pridáme pór nakrájaný na kolieska. Poprážíme 2 minútky. Kuracie stehná prekrojíme na tretinky. Dáme ich do hrnca spolu s bobkovým listom, hríbami a vínom. Osolíme a okoreníme zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 30-40. Občasne premiešame. Nakoniec pridáme smotanu a kôpor a varíme ďalších 5 minút. Podávame s chlebom alebo rezancami.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie