Dusené kura s jablkom
Kura sa môže pripraviť aj v kombinácii s ovocím. Dusené kura s jablkom je svieži spôsob prípravy kuracieho mäsa a príloha je najlepšia ryža.
Potrebujeme:
1 kura
1 jablko
40 g masla
1 cibuľu
olej
mleté čierne korenie
1 jablko
40 g masla
1 cibuľu
olej
mleté čierne korenie
30 g hladkej múky
2 dl smotany na varenie
kari korenie
soľ
rozmarín
2 dl smotany na varenie
kari korenie
soľ
rozmarín
Postup
- autor: Michal
Kura umyjeme, naporcujeme, osolíme, okoreníme, jemne posypeme rozmarínom a opražíme z obidvoch
strán na masle. Mäso vyberieme von, na výpeku opražíme cibuľu, posypeme kari korením, dáme kurča
naspäť, podlejeme a dusíme domäkka. Pred koncom pridáme nastrúhané jablko, ešte chvíľku podusíme
spolu až nezmäkne mäso. Mäso zase vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, trochu hladkej múky,
podľa potreby dosolíme a trošku okoreníme.
Podávame s ryžou.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Dusené