Kuracie stehná s hríbami, bazalkou a paradajkami


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
1 balík vykostených kuracích stehien
1 malá cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 balík vykostených kuracích stehien
1 malá cibuľa
3 strúčiky cesnaku
125 g hríbov
40 g sušených paradajok v oleji
1 polievková lyžica bazalky
1 plechovka talianskej paradajkovo - bazalkovej omáčky
40 g sušených paradajok v oleji
1 polievková lyžica bazalky
1 plechovka talianskej paradajkovo - bazalkovej omáčky
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Kuracie stehná vyklepeme na tenko. Na drobno nakrájame cibuľu a cesnak. Zohrejeme olej v panvici a opražíme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, na drobno nakrájané hríby, sušené paradajky, bazalku a dusíme do mäkka. Osolíme a okoreníme. Túto zmes dáme na mäso, zrolujeme a konce spojíme špáratkami, aby nám zmes nevytiekla. Takto pripravené mäso dáme na vymastený plech, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre 20 minút.
Zohrejeme paradajkovo – bazalkovú omáčku. Naservírujeme na tanier mäsko nakrájané na plátky, polejeme omáčkou a podávame s ryžou, zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie