Rýchly kurací kastról

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 2 porcie
½ čajovej lyžičky oleja
2 kuracie stehná, narezané
2 plátky údenej slaninky, nakrájanej na pásiky
2 zemiaky, nakrájané na kocky
1 mrkva, nakrájaná na kocky
1 polievková lyžica hladkej múky
1 kocka kuracieho bujóna
150g mrazeného hrášku

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 4 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

V hrnci zohrejeme olej a kuracie stehná opražíme 5 minút do zlatista. Pridáme slaninu, zemiaky, mrkvu a pražíme 5 minút. Primiešame múku a pomaly pridávame 200 ml vody s kuracím bujónom a za stáleho miešania privedieme do varu. Pokryjeme pokrievkou a varíme 20-25 minút pokiaľ sa mäso neuvarí. Pridáme hrášok a varíme 1-2 minúty.
Kuchárov tip: ak chceme môžme pridať trochu vína na lepšiu chuť. Alebo namiesto zemiakov môžme použiť paštrnák pre sladšiu chuť.