Kura po španielsky

Kurča si môžeme pripraviť aj na exotický spôsob. Španielske kura je podlievané vínom, pečené spolu s cibuľkou. Kura po španielsky spája rôzne výborné chute.

Potrebujeme:

kurča
olivy
3 cibule
2 červené papriky
worchester omáčka
4 PL oleja
slepačí bujón
1 strúčik cesnaku
korenie na kura
oregáno, mleté korenie, soľ
2-4 dcl biele víno

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Kura naporcujeme. Cibuľu nakrájame na kolieska. Marinádu si pripravíme vymiešaním oleja, worchester omáčky, cesnaku, soli, korenín a vína.
Kura dáme na pekáč, rozložíme po ňom kolieska cibule a olivy, zalejeme marinádou a pečieme pri 200°C.
Bujón uvaríme a zmiešame s vínom. Touto zmesou podlievame kura počas pečenia.
Pred dopečením cca 20 minút, pridáme na kura nakrájanú papriku a dopečieme.