Kura po španielsky
Kurča si môžeme pripraviť aj na exotický spôsob. Španielske kura je podlievané vínom, pečené spolu s cibuľkou. Kura po španielsky spája rôzne výborné chute.
Potrebujeme:
kurča
olivy
3 cibule
2 červené papriky
worchester omáčka
4 PL oleja
olivy
3 cibule
2 červené papriky
worchester omáčka
4 PL oleja
slepačí bujón
1 strúčik cesnaku
korenie na kura
oregáno, mleté korenie, soľ
2-4 dcl biele víno
1 strúčik cesnaku
korenie na kura
oregáno, mleté korenie, soľ
2-4 dcl biele víno
Postup
- autor: Michal
Kura naporcujeme. Cibuľu nakrájame na kolieska. Marinádu si pripravíme vymiešaním oleja, worchester omáčky, cesnaku, soli, korenín a vína.
Kura dáme na pekáč, rozložíme po ňom kolieska cibule a olivy, zalejeme marinádou a pečieme pri 200°C.
Bujón uvaríme a zmiešame s vínom. Touto zmesou podlievame kura počas pečenia.
Pred dopečením cca 20 minút, pridáme na kura nakrájanú papriku a dopečieme.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
ŠpanielskaSpôsob prípravy:
Pečené