Jednoduché citrónové kura


Potrebujeme:
Na 4 porcie
kôra a šťava z 1 citróna
2 polievkové lyžice nakrájaného čerstvého tymiánu
kôra a šťava z 1 citróna
2 polievkové lyžice nakrájaného čerstvého tymiánu
1 strúčik nakrájaného cesnaku
55g masla
1 celé kura
55g masla
1 celé kura
Postup
- autor: anglicka kucharka
Spolu zmiešame citrónovú kôru, tymián, cesnak,maslo, osolíme a okoreníme. S nožnicami nakrojíme kura na polovicu pozdĺž prsnej kosti. S rukou ho potlačíme. Z rukou prejdeme medzi kožou, prsiami a stehnami, potrieme pripraveným maslom a zakryjeme kožou. Dáme do skla a polejeme citrónovou šťavou a necháme postáť 1 hodinu pri izbovej teplote. Predhrejeme rúru na 190°C a pečieme 1 hodimu alebo pokiaľ sa kura neupečie do zlatista. Podávame s varenými zemiakmi a zelenonou.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie