Tekvica s chrumkavou slaninou


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
600 g tekvice
2 stredne veľké cibule, nakrájané na pásiky
1 malá červená čily paprička, bez semiačok a nakrájaná
600 g tekvice
2 stredne veľké cibule, nakrájané na pásiky
1 malá červená čily paprička, bez semiačok a nakrájaná
1 čajová lyžička olivového oleja
2 plátky slaniny
2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej bazalky
2 plátky slaniny
2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej bazalky
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Očistíme tekvice. Vyberieme vnútrajšok a nakrájame na mesiačiky. Tekvicu, cibuľu a čili dáme na plech, polejeme olejom a dáme piecť na 15-20 minút. Raz otočíme. Slaninku opražíme alebo ogrilujeme do chrumkava. Tekvicu naservírujeme na taniere, na to dáme slaninku, posypeme bazalkou a podávame.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené