Cestovinový šalát s kuracím mäsom a čerstvou zeleninou

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie potrebujeme :
400 g cestovín podľa vlastného výberu (pene, mašličky a pod.)
2 väčšie kuracie prsíčka
1 ľadový šalát
4 vajíčka uvarené na tvrdo
4 malé paradajky
1 šalátová uhorka
malá plechovka sterilizovanej kukurice
mladá cibuľka
nastrúhaný tvrdý syr ( eidam ) a tatárska omáčka podľa chuti


no image

Hodnotenie: 4.1 z 5. Celkom 32 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cestoviny uvaríme. Kuracie prsia nakrájame na rezance, prudko orestujeme na horúcom oleji, okoreníme vegetou, sladkou červenou paprikou a drvenou rascou, môžme použiť aj zmes byliniek na kurča. Orestované kuracie prsia, podlejeme cca 1,5 dl vody a krátko podusíme. Na hlboké taniere rozložíme ľadový šalát, na ktorý uložíme cestoviny, posypeme nadrobno nakrájaným vajíčkom, nakrájame paradajky na mesiačiky, nastrúhame šalátovú uhorku a posypeme sterilizovanou kukuricou. Na zeleninu uložíme teplé mäso. Povrch šalátu môžme posypať nastrúhaným syrom a mladou cibuľkou. Na ochutenie šalátu môžme použiť biely jogurt, prípadne tatársku omáčku alebo kečup podľa chuti. Dobrú chuť.