Cestovinový šalát s kuracím mäsom a čerstvou zeleninou


Potrebujeme:
Na 4 porcie potrebujeme :
400 g cestovín podľa vlastného výberu (pene, mašličky a pod.)
2 väčšie kuracie prsíčka
1 ľadový šalát
4 vajíčka uvarené na tvrdo
4 malé paradajky
400 g cestovín podľa vlastného výberu (pene, mašličky a pod.)
2 väčšie kuracie prsíčka
1 ľadový šalát
4 vajíčka uvarené na tvrdo
4 malé paradajky
1 šalátová uhorka
malá plechovka sterilizovanej kukurice
mladá cibuľka
nastrúhaný tvrdý syr ( eidam ) a tatárska omáčka podľa chuti
malá plechovka sterilizovanej kukurice
mladá cibuľka
nastrúhaný tvrdý syr ( eidam ) a tatárska omáčka podľa chuti
Cestoviny uvaríme. Kuracie prsia nakrájame na rezance, prudko orestujeme na horúcom oleji, okoreníme vegetou, sladkou červenou paprikou a drvenou rascou, môžme použiť aj zmes byliniek na kurča. Orestované kuracie prsia, podlejeme cca 1,5 dl vody a krátko podusíme. Na hlboké taniere rozložíme ľadový šalát, na ktorý uložíme cestoviny, posypeme nadrobno nakrájaným vajíčkom, nakrájame paradajky na mesiačiky, nastrúhame šalátovú uhorku a posypeme sterilizovanou kukuricou. Na zeleninu uložíme teplé mäso. Povrch šalátu môžme posypať nastrúhaným syrom a mladou cibuľkou. Na ochutenie šalátu môžme použiť biely jogurt, prípadne tatársku omáčku alebo kečup podľa chuti. Dobrú chuť.
Kategória:
Jedlá z cestovínDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené