Zapekaná zelenina s mäsom

PripravaVarenie - pecenie

Jednoduché jedlo, ktoré môžete konzumovať prílohou, ako šalát, zemiaková kaša, alebo samostatne. Zapekaná zelenina s mäsom je zdravý recept na prípravu mäsa.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
250 g mrazenej zeleniny
1 mrkvu
1 petržlen
1 cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
250 g bravčovej krkovičky nakrájanej na kocky
150 g syru Eidam
1 bambino
1/2 téglika pochúťkovej smotany
1 vajce
1 rožok
1 dl mlieka
soľ a vegeta na dochutenie
olej

Hodnotenie: 2.6 z 5. Celkom 22 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

-j7BTQBLsao

Postup

Očistenú, nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú krkovičku, nastrúhanú čerstvú mrkvu a petržlen a dusíme. Potom pridáme mrazenú zeleninu, prelisovaný cesnak, soľ, vegetu a necháme podusiť.
Rožok si namočíme v mlieku, pridáme žĺtko a zmiešame s masou. Urobíme si sneh, pridáme bambino a pridáme do masy. Pochúťkovú smotanu zmiešame s postrúhaným syrom, polovičku dáme do masy a polovičku necháme na vrch na dopečenie. Vymažeme si plech, vysypeme strúhankou, vylejeme zmes a dáme zapiecť na 180°C až 200°C 30-35 minút.
Pred dopečením dáme na vrch smotanu so syrom.

Pozn.: Pri video recepte sa robila aj zemiaková kaša, môžte ju použiť ako prílohu.